Köpa konst på Artely Market

När du köper konst på Artely Market köper du konstverk direkt från konstnären och konstverket skickas från konstnärens ateljé direkt till dig. Betalningen sker tryggt och smidigt via Klarna, du kan få hem konstverket först och betala sen. Närmare information om frakt finns angivet under varje verk.

Artely Market presenterar ett kurerat utbud av konst från konstnärer i hela Sverige. Alla konstverk som visas granskas och går igenom en godkännandeprocess av oss på Artely innan de görs tillgängliga för försäljning. Vi har en gedigen urvalsprocess med höga krav på konstverkens utförande och konstnärliga höjd.

För att du ska få en så bra uppfattning som möjligt presenteras varje konstverk med minst fem bilder; en huvudbild, en detaljbild, en bild som visar konstverkets sida, en bild på signaturen och en bild på baksidan. En del av konstverken presenteras även med en video. För ännu bättre uppfattning om hur verket kommer att passa in hos dig kan du använda funktionen “View in room”.  Funktionen finns under varje konstverk och hjälper dig att placera verket i den tilltänkta miljön, konstverket visas i sina rätta proportioner och du får snabbt en känsla för hur verket kommer att se ut på din vägg.

Inget kan sedan slå den upphöjda upplevelsen och känslan man får efter att man fått hem konstverket och fått se det i verkligheten. Du kan dock känna dig trygg med att skulle konstverket mot förmodan inte motsvara dina förväntningar så har du 14 dagars ångerrätt. Kontakta oss gärna om du har allmänna frågor om köp på Artely Market.

hello@artelymarket.com
08 – 409 09 810

Betalning

Betalningen sker via Klarna och du kan välja bland flera olika betalningsalternativ. Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan erbjudas genom Klarna Checkout är: Faktura, Kortbetalning, Delbetalning, Kontokredit och Direktbetalning via bank.

Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen. Har du specifika frågor gällande betalningen bör du i första hand kontakta Klarna. Klicka här för kompletta villkor gällande Klarna Checkout.

Leverans

Alla konstverk som köps på Artely Market skickas direkt från konstnärens ateljé till dig. Närmare information om leveransen av just ditt konstverk hittar du under respektive verk.

All konst skickas ut till dig snarast möjligt. Konstverket levereras till dig senast inom 14 dagar, men i de flesta fall får du ditt konstverk snabbare än så. Beroende på vilket leveransalternativ som gäller för just ditt köp får du en avisering när konstverket är redo för hemleverans eller upphämtning hos närmaste ombud.

Returer och återbetalning

Om du önskar returnera ditt nyinköpta verk kan du alltid inom 14 dagar från och med att du tagit emot verket meddela oss detta och få pengarna tillbaka. Du meddelar oss genom att skicka ett mail till hello@artelymarket.com och ange ditt ordernummer samt namn på konstnären och verket.

Returen av konstverket ska ske med samma transportör och på samma sätt som det levererades till dig. Kostnaden för returen står angiven vid respektive verk på sajten samt på din orderbekräftelse, och det är du som Kund som står för den kostnaden. Det är enkelt och smidigt att returnera konstverk inköpta på Artely Market, efter att du har kontaktat oss om att du önskar returnera ett verk kommer vi att guida dig igenom hela processen.

Konstverket ska skickas i retur inom 7 dagar räknat från det datum meddelande om utövande av ångerrätt lämnades till Artely Market. Artely Market betalar snarast tillbaka beloppet (minus returkostnaden), dock senast inom 14 dagar från och med det datum Konstnären fått tillbaka konstverket, och förutsatt att det är i samma skick som det var när du tog emot det.

Läs mer under Köpvillkor nedan.

KÖPVILLKOR

1. ALLMÄNT

1.1
Dessa allmänna villkor (”Köpvillkor”) gäller när du som konsument (”Du”) gör en beställning via www.artelymarket.se och därtill hörande sidor, (”Artely Market”). Avtal ingås mellan dig och Artely AB, organisationsnummer 559069-8204. Villkoren är enbart tillämpliga för dig som är konsument och som gör beställningar på Artely Market.

1.2
Artelymarket.se följer regler samt föreskrifter för distanshandel.

1.3
För att kunna beställa på Artely Market måste Du ha fyllt 18 år. Artely Market accepterar, enligt svensk lag, inte kreditköp till personer under 18 år. Artely Market förbehåller sig rätten att i enskilda fall neka eller ändra din beställning (exempelvis om Du uppgivit felaktiga personuppgifter och/eller har betalningsanmärkningar).

1.4
Konstverk som köps på Artely Market köps och skickas direkt från Konstnären, det är Konstnären som är säljaren och Artely Market tillhandahåller tjänsten för att transaktionen ska kunna ske. Artely Market reserverar sig för slutförsäljning samt eventuella bild- och skrivfel på Artely Market, exempelvis fel i produktbeskrivning eller annan specifikation, felaktiga priser samt prisjusteringar (såsom förändrade priser från leverantörer eller valutaförändringar) eller felaktig information angående om ett konstverk finns i lager. Artely Market har rätt att korrigera sådana eventuella fel och att ändra eller uppdatera informationen när som helst. Om felaktigt pris har angetts för en vara som Du har beställt så kommer Artely Market naturligtvis att meddela dig om detta och invänta ditt godkännande av det korrigerade priset innan Artely Market fortsätter med beställningen. Artely Market kan inte garantera att bilderna på konstverken återger konstverkets exakta utseende eller skick. Artely Market ansvarar inte för information som kommer från en tredje part.

1.5
Artely Market, samt allt innehåll på sidan som inte ägs av tredje part, ägs av Artely Market. Informationen är skyddad genom bland annat immaterialrättsliga och marknadsrättsliga lagar. Detta innebär att varumärken, firmanamn, produktnamn, bilder och grafik, design, layout samt information om varor, tjänster och annat innehåll inte får kopieras eller användas utan skriftligt godkännande från Artely Market.

2. AVTAL OCH BESTÄLLNING

2.1
För att kunna göra ett köp på Artely Market måste Du acceptera Köpvillkoren. Genom att acceptera Köpvillkoren förbinder Du dig att följa Köpvillkoren i sin helhet, samt godkänner att Du tagit del av informationen om personuppgifter och samtyckt till användningen av personuppgifter och cookies enligt Artely Markets Integritetspolicy.

2.2
Ett avtal om köp ingås först när Artely Market bekräftat din beställning och Du mottagit orderbekräftelse från Artely Market per e-post. Artely Market uppmanar dig att spara denna orderbekräftelse för eventuella kontakter med Artely Markets kundtjänst. Du kan återkalla din beställning fram till dess att den bekräftats av Artely Market. Om beställningen återkallas så kommer Artely Market att återbetala alla eventuella betalningar som Du eller dina betal- eller kreditkortsföretag har gjort avseende beställningen.

3. KUNDUPPGIFTER MM.

3.1
Artely Market rekommenderar att Du skapar ett medlemskonto innan Du handlar på Artely Market. När Du registrerar ditt medlemskonto och/eller ska genomföra en beställning kommer Du att bli ombedd att uppge vissa personuppgifter. Du bekräftar att de uppgifter som Du fyller i är korrekta och fullständiga samt ansvarar för felaktigt ifyllda uppgifter. Information om Artely Markets behandling av personuppgifter finns i Artely Markets Integritetspolicy.

3.2
Du åtar dig att se till att ingen annan kan använda dina inloggningsuppgifter. Du får inte avslöja användarnamn och lösenord för någon obehörig och ska se till att handling med uppgift om användarnamn och lösenord förvaras på ett sådant sätt att obehörig inte kan få tillgång till informationen. Du ska omgående anmäla till Artely Market om det kan misstänkas att obehörig fått tillgång till ditt lösenord. Du ansvarar för alla köp som gjorts med dina inloggningsuppgifter om sådan anmälan inte gjorts.

3.3
Om Artely Market misstänker att Du missbrukar ditt medlemskonto eller dina inloggningsuppgifter eller annars bryter mot Köpvillkoren har Artely Market rätt att stänga av dig. Artely Market har även rätt att tilldela dig nya inloggningsuppgifter.

4. PRISER, AVGIFTER OCH BETALNING

4.1
Priser anges i svenska kronor och är inklusive moms.

4.2
Du kan betala på de sätt som anges på Artely Market och betalningen sker via Klarna. Se fullständiga villkor för Klarna Checkout här.

5. LEVERANS OCH TRANSPORT

5.1
Konstverk som finns till försäljning levereras normalt inom det antal dagar som anges på Artely Market. Om inte annat särskilt avtalats sker leveransen senast inom 14 dagar räknat från det att Artely Market skriftligen bekräftat beställningen genom orderbekräftelsen. (Bland annat kan leveranstider styras av beställning av material och produktion av ramar till verken). Om inte annat särskilt avtalats och en leverans tar mer än 30 dagar och detta inte beror på dig som kund har du rätt att häva köpet.

5.2
För att ta emot verket kommer Du behöva visa upp giltig legitimation.

6. ÅNGERRÄTT

6.1
Alla köp på Artelymarket.se omfattas av lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (DAL), vilket innebär att Du har rätt att ångra ditt köp genom att meddela Artely Market detta inom 14 dagar från det att Du tagit emot det beställda konstverket (ångerfristen).

6.2
Ångerrätten gäller inte för följande typer av varor:

(a)
Varor som har tillverkats enligt dina anvisningar eller som på annat sätt har fått en tydlig personlig prägel.

(b)
Skadade varor som inte längre är i samma skick som vid leverans.

6.3
I samband med en beställning av ett konstverk för vilken ångerrätt inte gäller får Du tydlig information om detta.

6.4
Om Du vill ångra köpet ska Du, innan ångerfristen löpt ut, skicka ett meddelande om detta till Artely Market via mail hello@artelymarket.com. Du ska ange ditt namn, din adress och annan relevant information, t.ex. ordernummer, fakturanummer och namn på konstverket och Konstnären i meddelandet.

6.5
Vid utövande av ångerrätten betalar du returfrakten. Returkostnaden står angiven vid respektive verk på Artelymarket.se samt på din orderbekräftelse.

Konstverket ska skickas i retur inom 7 dagar räknat från det datum meddelande om utövande av ångerrätt lämnades till Artely Market.

Returer av konstverk sker på följande sätt:
– Du meddelar Artely Market om att du önskar returnera ditt nyinköpta konstverk via mail hello@artelymarket.com Konstverket skickas tillbaka direkt till Konstnären. Efter att Artely Market tagit emot ditt meddelande om att du önskar returnera ett verk kommer Artely Market att guida dig vidare igenom hela processen.
– Konstverket ska returneras med samma transportör och på samma sätt som det levererades till dig.

6.6
När Du ångrar ditt köp betalar Artely Market tillbaka det belopp som Du betalat för konstverket minus returkostnaden.

6.7
Artely Market betalar snarast tillbaka beloppet, dock senast inom 14 dagar från och med det datum Artely Market tagit emot meddelande från Konstnären om att konstverket har returnerats tillbaka i oförändrat skick. Återbetalningen kommer att ske till dig via det betalningsalternativ som Du valde när du gjorde ditt köp.

7. GARANTI OCH REKLAMATION

7.1
Konsten som presenteras på Artely Market består av hantverksmässigt framställda konstverk och/eller konsthantverk som kan ha normal och olika ålderspåverkan. Ett unikt konstverk som är målat kan ha ojämnheter i färgpåläggning som inte är ett fel utan faller under konstnärlig frihet. Du förstår och accepterar att färgerna i konsten som presenteras på Artely Market kan se olika ut på olika skärmar och kan därmed skilja sig mot färgåtergivningen i verkligheten.

8. LÄNKAR

8.1
Artely Market kan länka till andra webbplatser som ligger utanför Artely Markets kontroll, och webbplatser utanför Artely Markets kontroll kan länka till Artely Market. Även om Artely Market försöker säkerställa att Artely Market enbart länkar till webbplatser som delar Artely Markets personuppgifts- och säkerhetsföreskrifter enligt Integritetspolicyn är Artely Market inte ansvarig för skydd eller sekretess av information eller personuppgifter som Du tillhandahåller på andra webbplatser. Du bör iaktta försiktighet och läsa personuppgiftsföreskrifterna för den aktuella webbplatsen.

9. FORCE MAJEURE

9.1
Artely Market ansvarar inte för förseningar orsakade av omständigheter som Artely Market inte kunnat råda över såsom exempelvis allmän arbetskonflikt, krig, eldsvåda, blixtnedslag, terroristattack, ändrad myndighetsbestämmelse, tekniska problem, fel i el-/tele-/dataförbindelser eller annan kommunikation samt fel eller försening i tjänster från underleverantör på grund av omständighet som här angivits. Dessa omständigheter ska utgöra befrielsegrund som medför befrielse från skadestånd och andra påföljder. Om någon sådan situation skulle uppstå informerar Artely Market dig dels i början och dels i slutet av tiden för den aktuella situationen. Har omständigheten varat längre än två månader har både Du och Artely Market rätt att häva köpet med omedelbar verkan.

10. ÄNDRINGAR AV VILLKOREN

10.1
Artely Market förbehåller sig rätten att göra ändringar i dessa Köpvillkor när som helst i tiden. Alla ändringar av dessa Köpvillkor kommer att publiceras på Artely Market. Ändringar gäller från det att Du har accepterat Köpvillkoren (i samband med ett nytt köp eller vid besök på Artely Market). Artely Market rekommenderar dock att Du håller dig uppdaterad på Artely Market regelbundet för att bli varse om eventuella ändringar av Köpvillkoren.

11. OGILTIGHET

11.1
Om kompetent domstol, myndighet eller skiljenämnd skulle finna att någon bestämmelse i dessa Köpvillkor är ogiltig eller icke-verkställbar, ska bestämmelsen i fråga och alla övriga bestämmelser vara gällande och verkställbara i den utsträckning som tillämplig lag tillåter. De bestämmelser som förklarats ogiltiga eller som inte kan verkställas kommer att ersättas av relevanta juridiska vägledningar och råd.

12. TILLÄMPLIG LAG OCH TVIST

12.1
Tvister ska i första hand lösas i samförstånd efter diskussion med Artely Market.

12.2
Om tvist ej kan lösas i samförstånd med Artely Market, kan du som kund vända dig till ARN (Allmänna reklamationsnämnden) som du hittar mer information om på www.arn.se.

Vid eventuell tvist följer Artely Market beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan.

12.3
Tvist angående tolkningen eller tillämpningen av dessa Köpvillkor skall avgöras av svensk domstol enligt svensk lag med Stockholms tingsrätt som första instans.

Datum: 2021-03-01, Artely Market | Artely AB